Дома / Вицови / Личности (страна 10)

Личности

Трпе и Трпана, Мујо и Хасо, Цветко, Чак Норис.

Вечерно училиште

Разговараат Мујо и Хасо:
– Знаеш ли ти Мујо кој бил Александар Велики?
– Не знам.
– Тоа ти бил еден голем војсководител кој го освоил пола свет во негово време.
– Откај сега ти стана толку паметен бе Хасо?
– Види Мујо, тоа го научив на вечерно училиште, сега одам таму секоја среда од 8 до 11 саат.
После една недела еве ти го пак Хасо:
– Мујо, знаеш ли ти кој бил Наполеон?
– Неам поим.
– Сега ќе ти кажам, тоа бил голем војсководител кој ја освоил пола Европа, а бил поразен во битката кај Ватерло.
– Добро Хасо, а ја тебе нешто да те прашам:
– Знаеш ли ти кој е Суљо Хаџиасаносмановиќ?
– Првпат слушам.
– Епа Хасо, тоа ти е еден тип кој секоја среда ти ја секса Фата додека ти си на вечерно училиште.

Круши

Трпе на пазар:
– Какви круши имате,треба да купам за жена ми ?
– Имам само од овие што ја собираат устата.
– Супер. Дај ми гајба.

Крв

Адвокатот што го застапува Трпе му вели:
– За тебе имам и добра и лоша вест.
– Ајде прво лошата.
– Крвта што ти ја земаа за анализа, одговара со крвта најдена на местото на злосторството.
– Е што е добро тогаш?
– Холестеролот и шеќерот ти се супер.

Развод

Разговараат Трпе и Цветко:
– Морам да се разведам. Жена ми два месеци не ми зборува!
– Треба да размислиш. Ретко се наоѓа таква жена…

Спиење

– Цветко, разбрав дека спиеш со моја Трпана. Тоа не е убаво!
– Е не можам да го разберам Вашето семејство Трпе. Ти викаш не е убаво, Трпана вика убаво е.

Кавалер

Малиот Трпе го прашува дедо му:
– Дедо, зошто на сликава ти седиш на стол, а баба ти се потпира на рамо? Не си бил кавалер!
– Кавалер сум, ама сликата е утрото после свадба. Јас не можев да стојам на нозе, а баба ти не можеше да си седне на газот.

Расправање

Трпе прашува една баба:
– Како успеавте да доживеете 110 години?
– Тоа е лесно, не се расправам со никого…
– Ама тоа не е возможно!?
– Апсолутно сте во право.

Третман за слабеење

Цветко видел оглас: „Третман за слабеење – 12 килограми за само 2 дена“. И решил да се пријави.
Се пријавил, пошол, и го внесле во некоја поголема соба, средена со секаков мебел, и по кратко време во собата влегла некоја гола згодна надарена женска, и му рекла:
– Ако ме фатиш, твоја сум.
Цветко почнал да ја брка женската, ама таа му бегала низ собата, му се качувала по маси, по столици, по кревети… и никако не успеал да ја фати.
Излегол од собата, се качил на вага да се мери, и видел дека е послаб за 2 кила, па си рекол:
– Море утре ќе ја фатам оваа женската па шо сака нека биди, и ќе ослабам уште 10 кила.
Другиот ден Цветко пак отишол на третманот, го однеле во истата соба, арно ама сега со искуството од претходниот ден, го собрал целиот мебел во еден ќош за да не може женската да му бега по маси, по столици, по кревети.
По кратко време во собата влегол некој црнец, мажиште од над 2 метра, со „пашламарка“ 30 цм и му вели на Цветко:
– Ако те фатам, мој си.

Дијагноза

Трпана во аптека:
– Што е подобро да земам за маж ми, бромазепам или бенседин?
– А која е дијагнозата?
– Штикли од 200 евра.

Што да правам

Трпе и Трпана во автомобил, Трпана вози. По извесно време наидуваат на камион кој вози бавно и Трпана го прашува Трпе:
– Што да правам сега?
А Трпе:
– Не знаеш а? А јас кога возам одма знаеш.