Нова кола

Трпе купува автомобил Audi, па Трпана му вика:
– Трпе колата е половина моја, сакам и јас да се научам да возам!
– Точно Трпано, колата е навистина пола твоја, ама заборавиле на твојата страна да стават волан!

Обиди се со

Фамилијарна

Цветко го прашува Трпе: – Зошто раскинавте со Трпана? – Брат ја осетив нешто ми ...