Дома / Вицови / Виц на денот / Немам зборови

Немам зборови

Влегува Трпе дома мртов пијан, Трпана го гледа и му вика:
– Немам зборови!
А Трпе:
– Фала богу!

Обиди се со

Мал прст

Кога Бог го правел човекот, асистентот го прашал: – Готово, дедо Боже? – Не, додај ...