Недела

Трпе многу често каснел на работа. Шефот му се заканил дека ќе го избрка од работа ако закасни уште еднаш.
Си купил Трпе будилник и едно време ставувал на време, ама една ден станал во 7:45, а на работа требело да биде во 7:30.
Исплашен иде кај комшијата кој бил заболекар и му вика:
– Комши, ај те молам брзо извади ми два заба, и намачкај ме на лицето со крв како да сум имал некаков инцидент.
Откако завршил, докторот му вика:
– Готово комши, 2000 денара.
– Зошто бе комши, нели е 500 денари од заб?
– Да, ама денеска е недела!

Обиди се со

Папучар

Малиот Трпе го прашува татко му: – Тато, знаеш што е папучар? – Не! – ...