Млекара

Цветко врти на телефон:
– Ало!
– Да повелете.
– Дали е тоа Битолската млекара.
– Не!
– Па тогаш што кревате?!

Обиди се со

Мал прст

Кога Бог го правел човекот, асистентот го прашал: – Готово, дедо Боже? – Не, додај ...