Дома / Вицови / Личности / Мал прст

Мал прст

Кога Бог го правел човекот, асистентот го прашал:
– Готово, дедо Боже?
– Не, додај ми го малиот прст за стопалото.
– ШТо ќе ти е?
– За мебел.
– За мебел?
– Верувај ми, ќе биде смешно.

Обиди се со

Млекара

Цветко врти на телефон: – Ало! – Да повелете. – Дали е тоа Битолската млекара. ...