Крава

Трпе купил крава. По некое време ја носи на ветеринар:
– Убаво си јаде докторе, млеко убаво дава, послушна е, општо добра е, ама кога ќе ја одведам кај бикот, ќе седне на газот и не мрда.
– Да не ја купивте од Прилеп?
– Да бе, докторе, како погоди?
– Жена ми е од таму!

Обиди се со

Желба

Две бабички седеле на плажа – Вчера ја видов Брижит Бардно на телевизија. – И? ...