Дома / Вицови / Личности / Кратко и јасно

Кратко и јасно

Мујо му вика на Хасо:
– Многу се нервирам кога ги читам денешниве весници со премногу долги и бесмислени наслови на сториите. На пример:
“Жена уапсена поради возење на погрешна страна.” Наместо да напишат:
“Жена уапсена поради возење” – кратко и јасно.

Обиди се со

Машко или Женско

Малиот Трпе ја прашува мајка си – Мамо, кога ме правевте што сакаше да бидам ...