Коса

Цветко се жали на докторот:
– Докторе, почна да ми паѓа косата, имате ли нешто за да ја зачувам?
– Ако сакаш имам една картонска кутија.

Обиди се со

Приказни

Трпана му вели на Трпе: – Имам многу приказни слушнато за тоа каков си во ...