Кафе

Трпе и вика на Трпана:
– Стави едно кафе!
– Па, не сум купила.
– Па нес стави тогаш.

Обиди се со

Рентген

Еден Македонец отишол на лекар со болки во градите. Му направил докторот рентген и рекол: ...