Име

– Мамо, ќе ми направиш ли палачинки?
– Трпе, чекај сега да ти објаснам, тоа што спијам со татко ти не ти дава право да ме викаш мамо!
– Па тогаш како да ти викам?
– Може и на име, чичко Цветко.

Обиди се со

Алкохоличар

– 3драво, Јас сум Tpпe. Пијам 30 години. Дојдов, зошто ми кажаа, дека ги решавате ...