Грешка

Трпана му кажува на Трпе дека е трудна, а он шокиран ја прашува:
– Ама, како е тоа можно? Секогаш пазам и користам заштита! Како може да ми се случи ваква грешка?
А Трпана го теши:
– Ама Трпе, јас не кажав дека тоа е твоја грешка!

Обиди се со

Трчање

Малиот Трпе го прашува татко си: – Тато! Да те прашам нешто? – Прашај бе ...