Глупа

Трпана му вика на Трпе:
– Знаеш Трпе кога се земав со тебе бев многу глупава.
– Знам Трпано, ама јас бев многу вљубен во тебе, па не приметив…

Обиди се со

Подарок

Трпана му вика на Трпе: – Драги, што ќе ми подариш за роденден? – Ништо! ...