Ѓавол

Во жестока караница Трпана му вели на Трпе:
– Подобро да се омажев за ѓаволот, отколку за тебе!
– Е не можеш, бракот помеѓу блиски роднини не е дозволен!

Обиди се со

Изум

Седат Трпе и Цветко запиени во кафана, Цветко прашува: – Трпе, дали знаеш дека американците ...