Гаража

Во темна ноќ со густа магла, Трпе вози и одеднаш удира кола пред себе без запалени светла.
Излегува од колата и изнервирано му вика:
– Шо си ги изгасил светлата бе, нели гледаш колку е темно?
– Па, мислев дека во своја гаража можам да правам шо сакам!

Обиди се со

Алкохоличар

– 3драво, Јас сум Tpпe. Пијам 30 години. Дојдов, зошто ми кажаа, дека ги решавате ...