Фервекс

Влага баба во аптека.
– Добар ден, ќе може еден дурекс?
А дедото од надвор вика
– Фервекс бабо! Фервекс!

Обиди се со

Пијаница

Трпана го буди Трпе ноќеска во 3 саатот и му вика: – Абе Трпе вчера ...