Девојка

Цветко поминува покрај цвеќарница за 8-ми март.
Продавачката го гледа и вели:
– Господине, зарем нема да купите букет за вашата девојка?”
– Не.
– Зошто?
– Затоа што немам девојка.
– Како може да има така убав човек да нема девојка?
– Мојата сопруга не ми дава.

Обиди се со

Лозинка

Трпе отишол кај Цветко на гости: – Ке може да ми го кажеш пасвордот од ...