Дерење

Комшивката и вика на Трпана:
– Комшике, абе детето многу ви се дере!
А Трпана и враќа:
– А што да правам? Да го ставам на вибрации?

Обиди се со

Нервоза

Си седи маж во кафана. Влегува еден со трчање и вика: – Трпе, брзо трчај ...