Брак

Трпе и вели на Трпана:
– Го поканив другар ми Цветко вечер на вечера.
Трпана цела полудена му вели:
– Молам!? Куќата е во хаос, не сум била на пазарче, ништо немам испрано, сите тањири се во умивалникот веќе недела дена а и не ми се готви воопшто.
– Го знам тоа, будалче, туку Цветко одлучил да се жени па сакам да му покажам како е во брак.

Обиди се со

Дерење

Комшивката и вика на Трпана: – Комшике, абе детето многу ви се дере! А Трпана ...