Близначка

Се среќаваат Трпе и Цветко:
– Ај честито Трпе, слушнав си се оженил!
– Да бе, за близначка!
– Браво, а лесно ли ги разликуваш?
– Па, брат и нема цицки.

Обиди се со

Право на глас

– Ало, господине се јавуваме од ДИК, дали вие имате право на глас? – Момент ...