Алкохол

Трпе оди на пазар, застанува пред тезга и го прашува продавачот:
– Извинете, зошто краставициве мирисаат на алкохол?
Продавачот се поместува 2 чекори назад и му вика:
– А сега?

Обиди се со

Што ако

Во Охрид, сред туристичка сезона: – Ајде повелите да се повозите со кајче. – Не ...