Дома / Вицови / Изреки (страна 5)

Изреки

Досаѓање

Досаѓајте на жените се додека не ве остават на мира!

Љубов

Ако срцето ти чука како лудо, ако се потиш и се те боли, не грижи се тоа не е љубов, тоа е инфаркт!

Успех

Патот до успехот е секогаш во изградба.

Пензионер

Македонија – земја во која подобро е да си пензионер, отколку вработен.

Среќа

За да сте среќни со еден маж, треба многу да го разбирате и малку да го сакате. За да сте среќни со жена, треба многу да ја сакате и воопшто да не се ни обидувате да ја разберете.

Живот

Животот е тежок, но потешко е да го живееш.

Роденден

Најдобар начин да го запамтиш роденденот на жена ти е да го заборавиш само еднаш.

Предвидување

Предвидуват дека светот ќе пропадне во 2012 год. Ако сакаш да преживееш дојди во Македонија, ние сме 100 години назад.

Живот

Што не си сакал на пат да сретнеш, тоа ќе те гризе цел живот.