Дома / Вицови / Изреки (страна 4)

Изреки

Саксија

Кога некој ќе ти фрли камен – врати му со цвеќе, но не ја заборавај саксијата.

Љубовник

Добар љубовник е како скап детергент: делува брзо, продира длабински, убаво мириса и што е најважно, не остава траги.

Жени

Сите жени се исти особено кога се туѓи.

Борење

Кој се бори, може да изгуби. Кој не се бори веќе има изгубено!

Шалтери

Ако банките се толку добри со бројки, зошто секогаш има осум шалтери, а само тројца благајници?

Фејсбук

Фејсбук сега има 800 милиони корисници. Претходниот рекордот го држеше хероинот.

Купувач

Ако купувач е секогаш во право, зошто тогаш не е сè бесплатно?

Наследно

Вчера дознав дека децата се наследни. Ако татко ви нема деца, ќе немате ни вие!

Фантазија

Убавите жени се создадени за мажите кои немаат фантазија.