Дома / Вицови / Изреки (страна 3)

Изреки

Снег

Снегот паѓа со брзина од 14 статуси во минута.

Душек

Ма каков дормео, отварам книга и одма заспивам!

Брак

Државата е институција, а бракот е месната заедница.

Жени

Многу жени имаат намера да го променат мажот, но кога ќе го променат веќе не го сметаат за привлечен.

Срце

Кога некоја жена ќе ти го подари своето срце, оди па ослободи се од сето она што со него оди.

Комшија

Кога синот личи на таткото тогаш тоа е генетски, а кога личи на комшијата тогаш тоа е влијание на околината.

Трева

Граѓаните желни за зеленило во парковите пасат трева.

Долго растојание

Врски на долго растојание не успеваат…, те изморуваат. Затоа го преместив фрижидерот во мојата соба!