Дома / Вицови / Информатички (страна 5)

Информатички

Програмер во месарница

Иде програмер во продавница и му вели на продавачот дај кило од оваа кртина и прашува продавачот да го спакувам и програмерот вели:
– Не, дај ќе го ставам на Usb.

Бил Гејтс

Умрел Бил Гејтс и отишол кај Господ и бидејки направил многу за општеството Господ му рекол да бира каде сака да биде во рајот или пеколот. Оди Бил во рајот гледа потоци славејчиња, добри луѓе, и потоа оди во пеколот. Таму гледа журки, пиење стриптиз свашта! и се враќа кај Господ и вели во пеколот ке одам. Господ рекол добро како сакаш ти, и оди Гејтс во пеколот и веднаш го стават во казан и го варат! и Бил го прашува на Ѓаволот – абе кога дојдов не беше вака ! еее епа тоа беше SCREEN SAVER братче!!!

Лифт

Како програмер се качува на 12 кат со лифт?
Притиска на 1-ви, притиска на 2-ри и бара кај е Enter

Прозор

Што е заедничкото помеѓу Windows и подморница?
– Кога ќе го отвориш прозорот, почнуваат проблемите…

Хакерство

10 работи зошто хакерството е подобро од жената:
1. Програмот можеш да го хакнуваш 6 часа непрекинато.
2. Програмот нема време во кое не можеш да го хакнеш ( Го хакнуваш Кога Ке Посакаш )
3. Кога ке го хакнеш, не те прашува колку програми си хакнал пред тоа, колку години……
4. Можете истовремено да хакнувате 2-3 програма паралелно
5. Додека хакнувате можете да јадете, да гледате ТВ или да разговарате со пријателите
6. Што побрзо го хакнеш програмот толку подобро.
7. Програмот никогаш нема да ти рече… Предходниот хакер веке ме Хакна
8. На хакнувањето можат да присуствуваат родителите, пријателите и колегите.
9. Од кога ке хакнеш еден програм, веке во наредната минута можеш да почнеш да хакнуваш друг.
10. Од кога ке го хакнеш. тој од тебе не бара да се жениш со него.

Принтер

Си биле двајца другари и едниот му рекол на другиот:
Абе брат можеш да ми ја испринташ оваа сликава?
– Важи бе, нема проблем али принтерот не ми е у боја…
Ако бе нема везе… на Paint обој ги и коа ќе ги испринташ у боја ќе бидат….

 

Тетрис

Си бил некој хакер.
Поминувал покрај градилиште и му паѓа цигла врз глава.
Хакерот :  Аман од овој тетрис !!