Дома / Вицови / Информатички (страна 4)

Информатички

Предупредувања

Еден дечко пуши цигара на балкон. Неговата девојка е иритирана од чадот и вели:
– Зарем не ги читаш предупредувањата напишани на кутијата цигари? Пушењето е штетно по здравјето!
Тој и вели:
– Драга, јас сум програмер. Ние не се грижиме за предупредувањата, се грижиме само за грешките.

Мешање

Зошто програмерите секогаш ги мешаат Божиќ и Ноќта на вештерките?
– Бидејќи DEC 25 = OCT 31!

Проблем

Се возат проект менаџер, комјутерски програмер и компјутерски оператор по пат и им се дупнала гумата. Тројцата се обидуваат да го решат проблемот: Проект менаџерот вика:
– Ајде да земеме такси и за 10 минути сме до скааната дестинација.
Компјутерскиот програмер вика:
– Ајде да го прочитаме упатството: Можам да ја сменам гумата и продолжиме со возење.
– Компјутерскиот оператор вика:
– Најпрвин, да го изгаснеме моторот, да го заплиме повторно. Може тоа ќе ги реши проблемите.
Наеднаш, се појавува Microsoft софтверски инженер и вика:
– Пробајте да ги затворите сите прозорци, излезете од колата, пак влезете во колата и пробајте повторно!

Дигање

Двајца програмери прават муабет. Едниот се жали:
– Брат, нејќе да ми се дигне…
– А проба во „safe mode“?

Тројка

Што прави компјутерџија кога ќе го викнат да прави тројка?
– Зема мрежен кабел.

Месарница

Оди прогамер во месарница и му вика на месарот:
– Измери ми 1K месо.
Месарот му дава кило месо, и по 10 минути програмерот се враќа и му вика на месарот:
– Дај ми уште 24 грама.