Дома / Вицови / Информатички (страна 3)

Информатички

Умор

Што прави информатичар кога ќе се измори за време на сексот?
– Десен клик на женската -> Properties -> Always on top!

Видови жени

Интернет жена – Морате да и платите за да добиете пристап.
Сервер жена – Секогаш е зафатена кога ви треба.
Excel жена – Кажува дека се може да работи, но вие сепак ја користете за оние 4 основни работи.
Powerpoint жена – Совршена е за да ја презентирате на некоја слава.
Screen saver жена – Нема некои битни функции, само сакате да ја гледате.
Hard disc жена – Се сеќава на се, во секое време.
Backup жена – Мислите дека има се, но кога ќе ви затреба нешто итно, тогаш дознавате дека и фали нешто.
MS-Dos жена – Сите ја имаат а никој не сака да ја употребува.
E-mail жена – Од десет работи кои ви ги кажува, девет се чиста глупост.
Вирус жена – Кога најмалку очекувате, се инсталира во вашиот стан со нејзините работи. Ако се обидете да ја деинсталирате може да се опростите од некои работи. Но и ако ништо не превземите, набрзо ќе изгубите се.

Грчки вирус

Што прави грчки вирус во компјутер?
– Пречи при влегување на некој фаил во фолдер.

Прекршок

Тројца програмери прават муабет:
– Каква риба сум запознал синоќа, какви Properties имаше, ама не можев да ја легнам – рибава Read Only.
– Одам јас да ја легнам жена ми синоќа, ми вика Access Denied!
– Е, колку сте среќни. Се враќам ја од кафана, со желба да ја легнам жена ми, кога гледам Sharing Violation…

Функција

Се шета функција по улица. Ја среќава извод и и вика:
– Леле маче као би те издиференцирал еднаш, душава ми знае од кога немам диференцирано!!!
И така… биднало што биднало и фунцијата продолжува да си пешачи… Кога така по некое време ја среќава интеграл. И вика:
– Јао цуцо од кога неам интегрирано, дај да те изинтегрирам еднаш јако!!!
И оваа му вика:
– Жалам злато, прееска еден извод исто ми се сукаше, ама јебеш, ја сум е на икста!!!

Вреѓање

Како се вреѓаат слаб и дебел информатичар?
– Ако јас сум бајт, ти си гигабајт.

Инфо линија

Корисник се јавува во Микрософт:
– Здраво, инсталирам Windows 7, што наредно треба да стиснам?
– Најдобро стиснете ги палците.