Дома / Вицови / Информатички (страна 2)

Информатички

Супер проводник

Супер проводник оди да влезе у дискотека и вратарот му вика:
– Не може да влезеш!
Супер проводникот си оди без да пружи никаков отпор.

Формацевт

Се среќаваат двајца пријатели по долго време и се прашуваат:
– Ти, што правиш во животот?
– Јас сум формацевт.
– Аха, во аптека работиш?
– Не бе, форматирам дискови.

Бицепси

Разговор помеѓу интернет зависници:
– Абе, како ги направи тие твои бицепси, одиш на фитнес?
– Не, туку од сурфање по интернет.
– Како тоа, бе?
– Си вградив тег од два килограми во глувчето.

Слотови

Како би изгледал порно филм доколку го режисира информатичар?
– Влага девојка облечена како HP сервер и вика: Момци, моите слотови се спремни за вашите хард дискови.

Windows 7

Што се случува кога на Pentium 1 би му ставиле Windows 7?
– Автоматско ресетирање на 7 поради “голема брзина” на машината.

Луле

Нашле двајца лудаци пиштол, па првиот вели:
– Види, види, универзално луле! – и ја ставил цевката во уста!
– Види, види, има специјално палење! – рекол другиот и го повлекол чкрапалото.
– Уф да ти ебам, јак тутун!

Браќа

Што вика мониторот кога ќе го види куќиштето?
– Кај си бе брат ?

Домеин

Жените се како интернет домеини, тие што ги сакам се веќе зафатени.

Свет

Двајца компјутерџии прават муабет:
– Сакам да го променам светот, ама не ми го даваат source кодот.

Секс

Како имаат секс програмер и програмерка?
– PUSH,POP,PUSH,POP….