Дома / Вицови / Глупи (страна 4)

Глупи

Плавојад

Што е тоа мало, жолто и јаде плаво?
– Мал жолт плавојад.

Баклави

Си биле две баклави и се шетале. Едната и рекла на другата:
– Јас не можам веќе ме глоѓаат оревите.

Дигитрони

Си биле 2 дигитрони виделе компјутер и му рекле:
– Леле ама си развиен!!

Виц

Сакаш да слушнеш два кракти вица и еден долг виц?
– Да.
– Виц, виц и вииииииииииииииииц.

Зелено

Што е тоа зелено и има тркала?
– Трева, лажев за тркалата.

Мравки

Како ќе познаеш дека во фрижидерот има мравки?
Ќе видиш паркирани мотори пред него.

Пред град

Зошто волкот става гел на главата пред излегување?
– Да биде лепши од ночи!

Фудбалер

Кој фудбалер го нема, а пак можеш да го видиш?
-Немања Видич!

Змија

Си била змијата и си возела точак и ја сретнал зајакот и и рекол:
– Змијо како возиш точак кога немаш ни раце ни нозе?
И змијава:
– Еј да бе! – и паднала.