Дома / Вицови / Глупи (страна 2)

Глупи

Витамин

Кој витамин го има најмногу кај овците?
– Беее!

Гумички

Си биле две гумички за бришење:
– Едната мачка, а другата кучка.

Слон

Зошто слонот e голем, сив и згужван?
– Па да беше мал, бел и рамен ќе се викаше аспирин.

Патики

Едното другарче му се фали на другото:
– Види, си купив нови патики!
– Да? Колку ги зема?
– 100 евра, оргинал.
– А зошто пишува like наместо nike?
– Па од facebook ги купив.

Меридијан

Се возат двајца меридијани во космосот на точак, едниот меридијан на другиот му вели:
– Абе толку години сме заедно и ќе ти кажам тајна, абе напоредник сум!

Опасно и неопасно

-Што е тоа мало зелено стои на гранка и е опасно??
– Гавран во зелен мантил со митролез пушка!

Што е тоа мало зелено стои на гранка и не е опасно?
– Истиот гавран во истиот зелен мантил на истата гранка со истиот митролез но без муниција!

Пубертет

Се шетале две гуми од формула 1 и по пат виделе крампонка и и рекле:
– Што бе пак пубертет?

Рака на срце

Софија станала американка. Ја сретнала Шер и и се пофалила. Шер и рекла:
– Сестро, рака на срце за тебе, рака на гз за мене!

Змеј

Зад седум мориња, седум езера, седум реки, седум планини, седум ридови, седум долини, седум извори живеел еден змеј. Едно сабајле се разбудил и си рекол:
– Па кај живеам јас у пичку матер!?
И ни пет ни шес ни седум ни осум летнал. И летал, летал, летал и слетал на некое место, џенем некаде. И си седнал на еден камен. Едно време поминал лавот.
– Што си бе ти?
– Како шо сум бе!? Па јас сум лав бе, цар сум!
– Ех царе царе говедаре, утре овде во 12:00 ќе дојдиш, ќе те јадам! Има нешто да прашаш, нешто нејасно!?
– Не, нема. -Исплашено подголтнувајќи рекол лавот.

Повеќе…

Секс

Си бил некој човек и жена му не му давала. Отишол на доктор и му раскажал и докторот му рекол:
– Ова е семе од едно ретко растение и расте за 1 година и расте само во Африка. Посади го во и кога ќе процвета собери ги семките и донеси ми ги и ќе ти кажам што понатаму.
Човекот отишол во Африка го посадил и една година го налевал со вода и последниот ден оди да ги собира семките и пред очи му поминува стадо слонови и му го гази растението. Тажен се вратил дома и пак отишол кај докторот овој пак му дал и човекот пак отишол и го посадил. Го полевал со вода 1 година и пак последниот ден кога оди пред очи му го газат и тоа растение. Пак се вратил тажен човекот и докторот рекол:
– Ова ми е последно растение и тебе ти го давам.
Го зел човекот го посадил, 1 година го налевал и за среќа кога отишол да го земе не му го изгазиле. Ги собрал човекот семињата и ги однесол кај докторот и овој му ги ставил во кутиче и му рекол:
– Сега кога ќе си одиш дома и кога ќе легнете да спиете ти истури го семето во креветот и стави го канчето на масичката и по некое време бутни го и кога ќе падне кажи и на жена ти да го земе и кога ке се наведне ти опни и го.