Дома / Вицови / Глупи (страна 15)

Глупи

Комарец

Што е крв пие, вампир не е; лета, а птица не е?
– Веројатно комарец!
– Ама не било каков комарец! Тоа е *Always Ultra*!

Ној

Како најлесно да убиеш ној?
– Ибламирај го на асфалт.

Дедо и внук

Го става дедото внукот во скут, а внучко вика:
– Дедо, ај не биди педер!

Зелен камен

– Што ќе се случи ако фрлиш зелен камен во Црвено море?
– Ќе се намокри.