Дома / Вицови / Глупи / Несоница

Несоница

Цветко му се фали на Трпе.
– Имам лек за несоница, само броиш до три и заспиваш.
– Само до три?
– Па добро може да те фати и три ипол некогаш.

Обиди се со

Пумпа и Мотор

Си биле Пумпа и Мотор, еден ден Пумпата му вика на Моторот: – Ти мене ...