Дома / Вицови / Глупи

Глупи

Деца

Цветко го прашува Трпе:
– Трпе колку деца имаш?
– Два сина и третиот е на пат.
– Од кај си сигурен дека и третиот е син?
– Па како да не бидам, кога вчера тргна на пат до Германија…

Кинески

Во метро вО Пекинг, момче и девојка чакале воз. Момчето со висок глас ѝ се обратило на девојката:
– Чу мин сјан дух фе!
Девојката замислено одговорила:
– Јан чин си фан…
Момчето се изнервирало и извикало:
– Дуа шин фу, дан фун мју, цјан шун гу зен!
Девојката со солзи во очите рекла:
– Жин гуан чуа ше, цу ен гун шан ху!
Како само внимателно читате, ќе помисли некој дека разбирате кинески!!!

Хауба

– Мммм, колку романтично… свеќички… масло…
– Дај ако сакаш не се глупирај и затвори ја хаубата.

Фраза

Си живеел Адам во рајот сам и Господ му рекол:
– Ќе ти дадам жена – Ева … И му ја дал!
Од таму доаѓа фразата: – “Да не даде Господ”.

Семеен скандал

Семеен скандал. Трпана фучи:
– Значи Трпе ти можеш да пиеш цел живот едно исто пиво, а не можеш два дена да јадеш едно исто јадење…

Лоша вест

-Имам две лоши вести!!!
-Како бе? ДВЕ ЛОШИ?!?!?!
-Абе ни ја ЕБ*АТ жена ти!!

Шминка

Си шетале две крофни по улица и покрај нив поминала една пица. Откако ја одминале пицата, едната крофна и вика на другата:
– Види ја сељанкана колку се нашминкала…

Несоница

Цветко му се фали на Трпе.
– Имам лек за несоница, само броиш до три и заспиваш.
– Само до три?
– Па добро може да те фати и три ипол некогаш.

Пумпа и Мотор

Си биле Пумпа и Мотор, еден ден Пумпата му вика на Моторот:
– Ти мене можеш само вода да ми носиш!