Мотел

Трпе оди со Трпана во мотел и на рецепција прашува:
– Би сакале да изнајмиме соба на 5 минути.
– Но тоа не е можно господине…
Во муабетот се уфрлува Трпана тажно:
– Можно е, можно е…

Обиди се со

Вадење

Трпана работела во бавча наведната. Комшијата Цветко ја забележал и полека дошол до неа, и ...