Виолина

Бабата многу се разболела. Мајката на ќерка си и вели:
– Оди збори и нешто убаво на баба ти.
Девојчето отишло кај креветот од бабата и и вели:
– Бабо дали може за твојот погреб да свирам со мојата виолина?

Обиди се со

Осигурување

Во одделението за итна медицинска помош влегува маж со забиена шајка во главата. Докторот: – ...