Дома / Вицови / Црн хумор / Сообраќајка

Сообраќајка

Се забиле Трпе и Цветко со автомобил во дрво. Трпе летнал низ шофершајбна и слетал во поле. Кога дошла прва помош на местото докторот почнал да му збори на Трпе:
– Гледај, да беше врзан немаше да излеташ преку шофершајбната. Види го Цветко како седи, изгледа како да е жив!

Обиди се со

Температура

– Синко, да не имаш температура? – Не, мори бабо, ти си почнала да се ...