Дома / Вицови / Црн хумор (страна 4)

Црн хумор

Вдовец

– Знаеш ли дека вдовец умрел и се и оставил на државата?
– А колку?
– Три девојчиња и две момчиња.

Маса

Што има шест нозе и ако падне од дрво може да те убие?
– Маса за билјард.

Ручек

Врви Хитлер низ Аушвиц и гледа мали евреи како јадат, и им вели:
– Си ги сакавте родителите?
– Да. – му одговараат децата.
– Ок, тогаш пријатен ручек.

Мазохист

Читајќи ги Божјите закони..
“Љуби го ближниот свој како што се љубиш себеси” – рече мазохистот и ја уби мајка му.

Карање

Се карале две глувонеми дечиња, дошла мајката и им го изгасила светлото.

Вечера

– Драга, денеска си направила одлична вечера. Зошто не правиш вакво јадење секој ден?
– Епа драги, тоа е затоа што овие печурки се јадат само еднаш во животот.

Две по пет

Еден педофил му вика на другиот:
– Абе, имаш да ми дадеш две по пет за една од десет?

Виолина

Бабата многу се разболела. Мајката на ќерка си и вели:
– Оди збори и нешто убаво на баба ти.
Девојчето отишло кај креветот од бабата и и вели:
– Бабо дали може за твојот погреб да свирам со мојата виолина?

Бурек

Седи дете покрај кејот кај камениот мост и плаче, поминува полицаец и го прашува детето зошто плаче.
– Ми падна бурекот во Вардар, затоа плачам.
Полицаецот за да го расположи му вика:
– Со што беше бурекот, јас ќе ти купам, со месо?
– Не беше со месо!
– Со сирење ли беше?
– Не беше ни со сирење!
– Аааа знам со спанаќ беше а?
– Не беше ни со спанаќ!
– Па со што беше бе!
– Со брат ми!