Дома / Вицови / Црн хумор (страна 3)

Црн хумор

Ружи

Која жена добива најмногу ружи за 8ми март?
– Онаа што ќе умре на 7ми март.

Изненадување

Си биле Мујо и Хасо и се прашувале како е во рајот. Потоа се договориле кој прв што ќе отиде да му се јави на другиот во сон. И така Хасо прв умрел и му јавил во сон на Мујо после неколку месеци:
– Кај си бе Мујо што правиш?
– Еве ништо, како е таму убаво ли е?
– Абе Мујо тука има се, абе иначе заборавив да ти кажам нешто..
– Што?
– Ме примија во Фудбалската федерација и имам изненадување за тебе.
– Добро де кажи го!
– Во среда имаме натпревар и ти браниш!

Броење

Како децата од Чернобил бројат до 30?
– На прсти!

Обдукција

По прегледот, пациентот гледа дека лекарот е загрижен па прашува:
– Докторе, може ли да ми кажете што ми е?
– Хмм, не знам, не знам…
– Па добро, кога ќе знаете што ми е?
– Па, најверојатно утре… по обдукцијата.

Вампир

Мал вампир ја прашува мајка си:
– Мамо, каков беше тато?
– Вкусен…

Собирање

Оди Трпе кај Свети Петар и овој го прашува:
– Што те носи наваму чедо божјо?
– Абе бев кај еден пријател и си тргнав накај дома, ми се јави татко ми рече бил во близина и да сум го чекај кај семафорите ќе ме соберел.
– И?
– Ме собра.

Возбудување

Момчето му вели на својот другар:
– Знаеш доста ми е чудно што ме сексуално возбудува мајката на женска ми.
– Што е чудно? Зошто е стара?
– Не, зошто во исто време е и моја мајка.

Жени

Си биле наркоман, педофил и садист и си разговарале за тоа кој како ги сака жените.
Наркоманот: Јас сакам жени какво што сакам и виски – 20 години старо и измешано со кокаин.
Педофилот: Јас сакам жени каква што сакам и кока-кола, неколку години стара и малечка.
Садистот: Јас сакам жени какво што сакам и вино – 100 години старо и затворено во темна визба.

Црн коњ

Вознемирен возач запира во едно село и прашува:
– Дали некој во селово има црн коњ?
– Не.
– А дали некој има црн вол?
– Не.
– А некое големо црно куче?
– Не.
– Значи, сум го згазил попот…