Дома / Вицови / Црн хумор / Осигурување

Осигурување

Во одделението за итна медицинска помош влегува маж со забиена шајка во главата.
Докторот:
– Да ја вадиме ли?
– Да!
– 500 евра!
– Ама јас сум здравствено осигуран!
– Со здравственото осигурување можеме само да ти ја искривиме за да не ти пречи…

Обиди се со

Температура

– Синко, да не имаш температура? – Не, мори бабо, ти си почнала да се ...