Анализа

Во болничка соба влегува маж во столарска облека:
– Кој тука е Трпе?
– Јас.
– Ти ли си давал крв за испитување?
– Јас.
– Дај да те премерам…

Обиди се со

Температура

– Синко, да не имаш температура? – Не, мори бабо, ти си почнала да се ...