Дома / Вицови / Црн хумор

Црн хумор

Главоболка

Влегува Трпе во аптека:
– Здраво, ќе може да ми дадете нешто за глава!
– Сакате нож или јаже?

Анализа

Во болничка соба влегува маж во столарска облека:
– Кој тука е Трпе?
– Јас.
– Ти ли си давал крв за испитување?
– Јас.
– Дај да те премерам…

Инструменти

Музичар доживеал тешка сообраќајна несреќа и бил однесен на ургентно. Докторот извикал:
– Сестро, брзо донеси ги инструментите!
А музичарот нервозно им дофрлил:
– Видете на што личам, уште ли треба да ви свирам!

Инцидент

Во централата на АУДИ ги преслушуваат последните 5 секунди од црните кутии после фатални инциденти во различни држави.
Германија:
-Scheibe, scheibe, scheibe
Сад:
-Oh shit, man, shit, fucking shittttt
Турција
-Allah bezimle birlikte olabilir…
Македонија:
-Гледај во втора што прави…

Осигурување

Во одделението за итна медицинска помош влегува маж со забиена шајка во главата.
Докторот:
– Да ја вадиме ли?
– Да!
– 500 евра!
– Ама јас сум здравствено осигуран!
– Со здравственото осигурување можеме само да ти ја искривиме за да не ти пречи…

Температура

– Синко, да не имаш температура?
– Не, мори бабо, ти си почнала да се ладиш.

Анорексични

Во оддел за анорексични, лекарот ги поздравува пациентите:
– Здраво, орли!
– Докторе, ама ние не сме орли?
– Ааа! А, кој леташе вчера низ соба кога ги пуштивме вентилаторите?!

Сообраќајка

Се забиле Трпе и Цветко со автомобил во дрво. Трпе летнал низ шофершајбна и слетал во поле. Кога дошла прва помош на местото докторот почнал да му збори на Трпе:
– Гледај, да беше врзан немаше да излеташ преку шофершајбната. Види го Цветко како седи, изгледа како да е жив!

Приоритети

Богат Кумановец оди на пат и му вели на својот слуга дека може да му се јави само ако е многу, многу важно.
Само што стигнал на одреденото место му зазвонува мобилниот.
-Ало, газда ми пукна рачката од лопататa.
-Ало, па ти нормален си?! Стап? За тоа ми се јавуваш,
-Ама газда многу е пукнат.
-Па што си правел?
-Па го закопав вашето куче.
-Молам, па што му се случило на кучето?
-Па падна греда врз него…
-Каква греда?
-Кога шталата ви гореше.
-ШТАЛАТА!!!!Како мислиш шталата?!
-Па кога куќата ви се запали!
-Чекај малку,КУЌАТА!Како се запалила куќата?!
-Па од свеќата.
-Од каква свеќа?
-Oд свеќата што ја запаливме кога татко ви умре.
-Ја не можам да верувам, ќе добијам инфаркт…
-Па и тој доби инфаркт!
Со плачлив глас газдата: –А како добил инфаркт?
-Па, кога не најде мене и вашата жена заедно во кревет!

Аптеки

Цветко му кажува на Трпе:
– Трпе, знаеш ли дека во Етиопија нема аптеки!
– Зошто?
– Затоа што не се пие апче на гладен стомак.