Дома / Виц на годината

Виц на годината

Гласај за Виц на годината за 2017 година

Кондом

Влегува дедо во аптека и и вика на аптекарката:
– Кондоми имате?
– Има господине, каков сакате? Со ванила, јагода, малина?
– Дајте ми еден со арматура!

Гласај за Виц на годината 2017 —> (17 гласови)

Крпа во уста

Трпе се оженил со Трпана, се вселиле во нов стан и почнале да уживаат во медениот месец. И така секоја вечер од станот се слушале врискања, дишење и љубовно стенкање. По неколку дена соседот го сретнува Трпе и му вели:
– Трпе, немој да се лутиш, ама не можеме да спиеме од вас и вашето стенкање. Дај стави и крпа во уста на Трпана и нека не стенка толку.
– Нема проблем комшија, се извинувам, не сум знаел дека сме биле толку гласни.
Вечерта, во еден момент се слуша Трпе:
– Комшијаааа, вака добро е!?
– Добро е Трпе, добро е! – одговара соседот.
Втората вечер пак се слуша Трпе:
– Комшијаааа, вака добро ее!?
– Добро е Трпе! – одговара соседот.
Третата вечер пак се слуша Трпе:
– Комшијааа, добро е вака!?
И соседот изнервиран:
– Трпе вади ја крпата од уста, цела зграда мисли дека мене ме ебеш.

Гласај за Виц на годината 2017 —> (23 гласови)

Близнаци

– Добар ден…
– Добар ден, извинете, дали сте близнаци?
– Не, зошто прашувате?
– Па, мајка ви исто ве облекла, баш сте слатки!
– Господине, ве молам излезете од автомобилиот и донесете ја возачката и сообраќајната дозвола!

Гласај за Виц на годината 2017 —> (23 гласови)

Бос

Во полициска станица:
– Шефе, жена убила маж со 12 убоди.
– Причина?
– Одел бос додека го бришела подот.
– Ја уапсивте?
– Не, чекаме да се исуши подот.

Гласај за Виц на годината 2017 —> (32 гласови)

Скопје 2070

1 септември 2070 година. Прв училишен ден во едно Скопско училиште.
– Мустафа Ел Ек Зери?
– Тука!
– Ахмед Ел Кахир?
– Тука!
– Кадир Сел Олми?
– Тука!
– Мехмед Ѓулбен?
– Тука!
– Фадира Захри?
– Тука!
– Мих Аилма Нев?
Никој не одговара.
– Прашав Мих Аилма Нев?
– Учителке можи да сум јас, ама јас сум Михаил Манев.

Виц на годината (2016)

Мек

Се враќа Трпе сабајле со лепче во рака, по пат го среќава комшивката:
– Мек ли е Трпе?
– Ееее, да беше тврд мислиш по леб сега ќе одев!

Виц на годината (2015)

Инженери

Во еден бар биле тројца инженери, едниот Македонец, другиот Германец и третиот Американец. Приоѓа Македонецот и им вика:
– Добар ден, што ќе се напиете!?

Виц на годината (2014)

Исто

Во некое село некоја баба чувала 2000 овци. Дошла некоја репортерка да и направи интервју:
– Бабо, како успевате да се снајдете со волку многу овци?
– Ќерко, цел живот чувам овци, сум се навикнала.
– А бабо, колку ви тежи една овца?
Бабата вратила со прашање:
– Црната или белата?
– Па да речеме белата.
– 30 килограми.
Новинарката љубопитно прашала:
– А црната?
– Па исто.
– Добро, а колку млеко дава една овца?
– Црната или белата?
– Да речеме, црната!
– Па 2 литри млеко.
– А белата?
– Па исто.
– А колку волна добивате од една овца?
– Црна или бела?
– Бела!
– 3 кила волна.
– А од црната?
– Па исто.
Новинарката видно се изнервирала и сакала да ја зезна бабата, па ја прашала:
– А бабо, која е разликата помеѓу црните и белите овци?
На тоа бабата одговорила:
– Па белите се мои.
– А црните?
– Па исто!

Виц на годината (2012)

Новчаник

Јавља се кумановац у радио и вика:
– Ја најде новчаник!
– Добро и што најде у њега?
– Па имаше 1500 евра, 150 000 ден. и лична карта на име Зоран.
– И добро, што сакаш с`г?
– Па, ако може една песна за Зокитаааа!!!

Виц на годината (2011)