Дома / Факти (страна 9)

Факти

Факт #102

Не можеш да дишеш и голташ во исто време.

Факт #101

Не можеш да кивнеш со отворени очи.

Факт #100

Алјаска е држава со најголем процент на луѓе кои одат пешки на работа.

Факт #99

За да сварите шпагети, потребни ви се околу 2 литри вода, а за да го измиете тенџерето, околу 4 литри вода.

Факт #96

За да се свари јајце од ној, потребни се околу 40 минути.

Факт #95

Кучињата може да произведат околу 10 различни гласови, додека мачките околу 100.

Факт #94

Ако човекот ослепи на едното око, губи само 1/5 од видот.