Дома / Факти (страна 5)

Факти

Факт #137

Антартика е единствен континент во светот каде нема рептили и змии.

Факт #136

Едно од десет деца во Европа, се зачнати на кревет од Икеа.

Факт #135

Најголемата лубеница некогаш израсната била тешка 119kg.

Факт #134

Жабите неможат да голтнат без да ги затворат очите.

Факт #133

Доколку ги соберете броевите од 1 до 100 (1+2+3+4…) ќе го добиете бројот 5050.

Факт #132

Лимоните содржат повеќе шеќер од јагодите.

Факт #130

2 од 5 луѓе се венчаат со нивната прва љубов.

Факт #129

Не можеш да ја кажеш буквата М без да ти се допрат усните.

Факт #128

Жирафата може да си ги чисти ушите со својот јазик.