Дома / Факти (страна 4)

Факти

Факт #152

Пеперутките вкусуваат преку своите стапалата.

Факт #151

Милиони дрва годишно растат благодарение на вервериците кои заборавиле каде ги скрилe плодовите.

Факт #150

Просечно 1 милијарда луѓе си легнуваат гладни навечер.

Факт #149

Човечкото око има околу 576 мегапиксели.

Факт #148

Ако си во тотален мрак повеќе од 3 дена, можеш трајно да ослепиш.

Факт #147

Видрите се држат за раце додека спијат.

Факт #145

Сексот произведува Естрогени хормони. Тие ве прават среќни.

Факт #143

Секогаш кога лижете поштенска маркица конзумирате 1/10 калории.

Факт #142

Пропорционално на тежината, луѓето се посилни од коњите.