Дома / Факти (страна 16)

Факти

Факт #23

На 37 години, Џек Николсон открил дека жената за која мислел дека му е сестра е негова мајка.

Факт #22

Забите на зајакот никогаш не престануваат да растат.

Факт #20

Млекото на нилскиот коњ е розево.

Факт #19

Само 55% од Американците знаат дека сонцето е ѕвезда.

Факт #18

„Hippopotomonstrosesquippedaliophobia“ е страв од долги зборови.

Факт #17

Ако имаш повеќе од 100 години (и читаш Vicoteka.mk), постои 80% шанса да си жена.

Факт #16

Во Кореа, староста на луѓето се брои од денот на зачетокот.

Факт #15

Падобранот го измислил Да Винчи во 1515 година.

Факт #14

Ако ставиш суво грозје во чаша со шампањ, ќе се дига и спушта извесен период.