Дома / Факти (страна 12)

Факти

Факт #72

Мозокот е многу повеќе активен навечер отколку преку ден.

Факт #71

Човековото срце чука повеќе од 100.000 пати во текот денот.

Факт #70

Бубачките имаат вкус на јаболко, осите на пињоли (семки од бор), а црвите на пржена сланина.

Факт #69

Лавот кој се појавува на логото на Metro Goldwyn Mayer го убил својот тренер следниот ден после снимањето.

Факт #68

Една капка од користено моторно масло, може да загади 25 литри вода.

Факт #67

Ако мочате додека се туширате, заштедувате 4400 литри вода годишно.

Факт #66

Led Zeppelin, REM, и Depeche Mode никогаш немале број 1 сингл.

Факт #65

„Аnatidaephobia“ е страв дека некаде и некако те гледа патка.

Факт #64

Фламингата се розеви затоа што јадат ракчиња.

Факт #63

Јаболкото е поефикасно за расонување на сабајле отколку кафето.