Дома / Факти / Факт #181

Факт #181

Редбад, последниот пагански крал на Фрисија (денешна северна Холандија) одбил да стане христијанин затоа што го “преферирал друштвото на своите пагански предци во Пеколот отколку друштвото на своите непријатели во Рајот”.

Обиди се со

Факт #177

Црвената панда е толку уникатна што нема ниту еден друг вид кој и е близок, ...