Дома / Факти / Факт #180

Факт #180

Марката “Адидас” е измислена од поранешен член на Нацистичката Партија, Адолф Даслер. Неговиот надимак бил Ади, а кованицата “Адидас” ја составил од својот надимак и од првите три букви на неговото презиме.

Обиди се со

Факт #177

Црвената панда е толку уникатна што нема ниту еден друг вид кој и е близок, ...