Црн хумор

Шеќер

- Еј келнер, имаш шеќер? - Да. - Лошооо, баба ми умре од тоа.

Баџанаци

Двајца пријатели прават муабет: - Знаеш ти дека јас и господ сме баџанаци! - Е, од кај сега ти и Господ баџанаци. - Епа го

Човекојадци

Двајца човекојадци разговараат: - Што јадеш ти кога постиш? - Морска храна. - Е каква е таа морска храна? - Нуркачи. А ти? - Јас

Самоубиец

Влага самоубиец во кафана и му вика на келнерот: - Дај ми чаша млеко!

Сапуница

Како се вика група евреи? - Сапуница.

Пензија

Доаѓаат гости кај Влав и гледат цел облечен во црно. - Зошто бе ти така у црно? - Абе вчера татко ми умре... - Како

Јадење

Си разговараат на телефон две плавуши: - Абе знаеш денес го пратив маж ми да оди да купи компири ама се случи трагедија. - Каква

Пациент

Сестра: Докторе докторе, надвор има пациент некоја машина му ги отсекла двете нозе. Доктор: Кажи му нека влезе.

Смајли

Како Саша Матич пишува смајли? )

Куче

Каде ќе најдеш куче без раце и нозе? - Таму кај шо си го остаил.

Мртовечница

Некој доктор носел инвалид некаде и: Индалидот: Докторе каде ме носите? Докторот: Во Мртовечница. Инвалидот: Па јас уште не сум мртов. Докторот: И ние се

Абортус

- Тато, тато, што е абортус? - Оди прашај ја сестра ти. - Ама тато, јас немам сестра! - Еее!